Martin Audio

op Liquicity Festival

Afgelopen zomer werden de Nederlandse drum and bass fans weer getrakteerd op een groots spektakel toen het Liquicity Festival opnieuw plaatsvond in het Geestmerambacht Park. Het programma omvatte een uitgebreide lijst van internationale DJ’s en live dance-acts.

Het grootste drum-‘n-bass evenement van Nederland omvatte meerdere podia en word al sinds 2013 georganiseerd. Het festival trekt dagelijks tot 20.000 bezoekers. Martin Audio en Ampco Flashlight Sales-partner DSL keerde voor de tweede keer terug en voorzag niet minder dan zeven podia van premium geluidsystemen gedurende het festival.

Hoogwaardige geluidskwaliteit

DSL-directeur Gert-Jan Gomes: “Op Liquicity 2023, waar we alle uitgelichte gebieden van Martin Audio PA hadden voorzien, konden we het publiek onderdompelen in hoogwaardige geluidskwaliteit, terwijl we het geluid buiten de locatie binnen de vergunningsniveaus hielden. Als gevolg van dit succes werden we gevraagd om terug te keren voor de editie van 2024.”

Het hoofdpodium was de Galaxy, gevolgd door Solar, Lunar, Nebula en Temple. “De opstelling was vergelijkbaar met vorig jaar behalve dat het Nebula-podium vijf keer groter was dan bij de vorige editie.”

Uitdaging

De grootste uitdaging was om tijdens het dagprogramma aan de strenge geluidsregels buiten de locatie te voldoen. “Dit was niet eenvoudig omdat het brede spectrum van drum & bass qua meting een verschil tussen dBA en dBC kan hebben dat gemakkelijk kan oplopen tot 20 dB. Maar dankzij de WP-serie van Martin Audio konden we maximaal geluid naar het publiek binnen het festivalterrein projecteren terwijl het geluid buiten de locatie onder controle bleef. “Daarnaast zorgde het gebruik van een cardioïde sub-array voor de rear rejection die we nodig hadden bij de lagere frequenties om maximale impact op het publiek te leveren.”

Galaxy Stage

Op het hoofdpodium Galaxy werden er twee line-arrays van 10 WPL-boxen als main PA opgehangen met 24 SXH218 in een cardioïde sub-array. Twee delays werden geplaatst met ieder zes WPC-boxen en vier SXH218. Zes TORUS T1215 zorgden voor frontfill en zes Blackline X12 leverden surround sound. Op het podium waren zes Martin Audio LE1500 monitors beschikbaar ondersteund door een paar Blackline X118.

Solar & Lunar Stage

Het Solar-podium was voorzien van twee arrays van zes WPL-boxen als main PA met 28 maal de WS218X in een Castellated sub-array. De delays bestonden uit twee zes-box WPC’s op een Layer platform; de frontfills bestonden uit vier W8LMVDQ en de outfills uit een paar four-box MLA Mini met MSX subs. Voor de monitormix op het podium werden een paar Martin Audio LE1200, vier keer de LE1500 en een paar Blackline X118 subs geleverd.

“Voor het Lunar-podium gebruikten we de oudere W8C-serie maar hierbij ondervonden we enkele problemen,” legt Gert-Jan Gomes verder uit. “De vergunning vereiste dat we een cardioïde opstelling voor de subs gebruikten terwijl de promotor het cool vond om het publiek rondom de DJ-booth te hebben. Daarom moesten we de oudere W8CS gebruiken om wat lage tonen achter de booth te leveren. Dit zorgde ervoor dat de tonale balans prachtig werd behouden maar met respect voor de niveaus die in de vergunning waren vastgelegd.”

Nebula & Temple Stage

Op het Nebula podium stonden twee stapels van zes W8LM met zes keer SX218 cardioïde subs, Blackline X12+ als outfills en een paar Blackline X12+ als monitors.

Temple gebruikte vier Martin Audio FlexPoint FP12 aan elke kant, met vier SX218 subs en een paar LE100 voor monitoring. Vier X12 subs waren gemonteerd in de Spiegel Tent. Extra gebieden zoals het Food area werden voorzien van nog eens acht FP12 met verdere Martin Audio Blackline+ geluidsversterking voor de camping, ingang, Yoga ruimte en workshopgebieden.

Voor de kleinere gebieden werd DSL ondersteund door Ampco Flashlight en Martin Audio partner Stairway Productions die extra luidsprekers leverde.

Optimaal geluid

“We kregen na afloop veel complimenten van DJ’s en bezoekers over de gelijkmatige dekking en de tonale balans van alle podia. Terwijl de echo’s van weer een sensationele editie wegebben kijken bezoekers nu al reikhalzend uit naar het volgende hoofdstuk van Liquicity!” sluit Gert-Jan tevreden af.

Promotor Mark van der Schoot (die ook optrad onder zijn artiestennaam DJ Maduk) voegt toe: “Als organisatie profiteert Liquicity van de best mogelijke ervaring voor het publiek. Voor ons betekend dat hoge geluidsniveaus met een goed uitgebalanceerd geluid over het hele publiek. Met deze geluidssystemen kunnen we dat bereiken. Het is belangrijk voor DJ’s dat hun optreden het publiek bereikt, zodat ook zij er optimaal van kunnen genieten. We hebben veel complimenten ontvangen van DJ’s en bezoekers over het geluid.”

Rigs At Gigs

Een kijkje achter de schermen van Martin Audio bij het grootste drum & bass festival van Nederland?

Bekijk hier de inzending voor de “Rigs At Gigs” serie van Martin Audio!

Meer info of een demo?

Wil je meer weten over de producten van Martin Audio of ben je geïnteresseerd in een demo? Neem contact met ons op via onderstaand formulier, mail of bel ons. We staan graag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Direct contact? Bel 030-2414070 tijdens kantooruren of mail met sales@ampco-flashlight.nl

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Martin de Jong

Martijn de Jong

Martin Audio Product Specialist

sales@ampco-flashlight.nl+31 30 241 4070

Dit was het Allen & Heath dLive Event!

We kijken terug op een geslaagd Allen & Heath event dat plaatsvond op 17en 18 september 2024 in onze showroom in Utrecht. Alle aanwezigen zijn weer op de hoogte van de nieuwe mogelijkheden van dLive V2.0, de workflow-verbeteringen en de toegevoegde waarde van de...

Cameo Pixbar Series

De tweede generatie van de Cameo PIXBAR-Serie is in Nederland! Met zijn geavanceerde functies en duurzame ontwerp is het de ideale verlichtingsoptie voor elk evenement, zowel binnen als buiten. Een nieuwe toevoeging aan deze serie is de short variant. Met een afmeting...

Ayrton Veloce Profile

AYRTON Veloce Profile Nadat de Rivale Profile met meer dan 10.000 verkochte units in minder dan een jaar de wereld heeft veroverd introduceert Ayrton nu de nieuwste toevoeging aan de Ultimate Serie: Ayrton Veloce Profile! De nieuwe Ultimate Serie is ontwikkeld zonder...

Ayrton laat de Arena raven tijdens Verknipt Festival

De Nederlandse pionier van de hard techno-industrie, Verknipt, staat al meer dan tien jaar bekend om zijn techno evenementen en organiseert meerdere festivals op verschillende locaties door heel Nederland en daarbuiten. De evenementen zijn een combinatie van wilde...

Klang Vokal+

KLANG Vokal+ KLANG heeft een nieuwe software-upgrade voor het Vokal immersive in-ear monitor mixsysteem uitgebracht. KLANG Vokal bezitters kunnen met deze nieuwe software hun bestaande processor snel omzetten naar een Vokal+ waardoor het aantal invoerkanalen van het...

DiGiCo Quantum326

DiGiCo Quantum326 DiGiCo heeft begin september 2024 de compacte Quantum326 geïntroduceerd. Een dualscreen, 26-fader console die alle kracht en verwerkingscapaciteit behoudt van de populaire Quantum338! Toen de DiGiCo Quantum338 zijn officiële introductie maakte om...

IBC 2024

Ampco Flashlight en de IBC 2024 Van 13 t/m 16 september word de IBC 2024 weer georganiseerd. Vanuit Ampco Flashlight Sales zullen wij onze merken ondersteunen die daar aanwezig zijn met hun eigen stand. Zowel Clear-Com als Sound Devices zijn dit jaar vertegenwoordigd...

Allen & Heath SQ Firmware V1.5.11 Update

Allen & Heath heeft een nieuwe firmware release uitgebracht voor alle SQ serie mixers. Deze onderhouds-update verbeterd de bestaande versie en voegt nieuwe opties toe. Voor de volledige aanpassingen aan deze nieuwe versie verwijzen wij je graag door naar de...

Ayrton Rivale WASH

AYRTON Rivale WASH De Ayrton Rivale Profile heeft ondertussen in zeer korte periode de wereld veroverd met zijn geweldige prijs/kwaliteit verhouding, IP65 en supersnel CMY-pakket. Nu is de tijd rijp om Ayrton's nieuwe "Ultimate" serie verder uit te breiden met de...

Ampco Flashlight en Pieter Smit bundelen de krachten

Ampco Flashlight, dé full service leverancier voor professioneel geluid, licht, rigging en motion en Pieter Smit, Europese specialist op het gebied van vervoer en logistiek voor (tourende) entertainment producties zijn een nieuwe samenwerking aangegaan.